Autor textu: Matej Minčeff
28.04.2020

COVID-19 v Piešťanskom okrese

Mesto, ako aj okolité dediny prijali opatrenia, ktoré boli nariadené vládou Slovenskej republiky.

Na snímke vodič autobusu mestskej hormadnej dopravy v Poprade. FOTO TASR - Oliver Ondráš

Piešťany 28. apríla - Momentálne najaktuálnejšia a neutíchajúca téma nielen médií ale aj širokej verejnosti je nepochybne COVID-19. NCZI uvádza podľa doposiaľ testovaných vzoriek je v Piešťanskom okrese 14 pozitívnych obyvateľov na Corona vírus. 

Mesto, ako aj okolité dediny prijali opatrenia, ktoré boli nariadené vládou Slovenskej republiky. Úrady spolu s obchodmi, poštami a inými maloobchodnými prevádzkami prijali bezpečnostné opatrenia, ktoré chránia nie len konzumentov ale aj pracovníkov prevádzok. Tieto opatrenia spočívajú v skrátenej otváracej dobe prevádzok, obmedzenom pohybe v prevádzkach, v aspoň dvojmetrových rozostupoch pri pokladniach a vymedzenom čase na nákupy pre osoby v dôchodkovom veku.

Nariadenia vlády Slovenskej republiky obyvateľom, ktorí sú povinní nosiť na verejnosti rúška, pri vstupoch do otvorených maloobchodných prevádzok musia používať aj ochranu rúk v podobe ochranných rukavíc alebo dezinfikácie pokožky na rukách pomocou dezinfekčných prostriedkov.  
Dopravná spoločnosť ARRIVA Trnava, a.s. obmedzila premávanie pre prímestskú dopravu ako aj MHD v Piešťanskom okrese. Naďalej platí v režime posilnená sobota a to až do odvolania. 

Spravodajský portál pravda.sk informoval o podvodníkoch, ktorí sa objavili spolu s príchodom Covid-19. Jedná sa o weby, ktoré ponúkajú zľavnené produkty nevyhnutné na ochranu a prevenciu proti vírusu. Tieto stránky po prijatí platby za tovar zostanú hluché a tovar neodošlú. 

Spravodajský portál aktuality.sk informovali o dobrých obyvateľoch, ktorí v obci Banka pomáhajú nie len s výrobou ale aj distribúciou rúšok pre obyvateľov obce. Rúška môže vyrábať každá dobrá duša a o rozvoz sa postarajú dobrovoľní hasiči obce Banka.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu prijalo nariadenie prísneho zákazu návštev administratívnych priestorov. Od 12. marca 2020 až do odvolania. Zároveň 25. marca 2020 sa sprístupnila stránka www.ucimenadialku.sk, ktorá poslúži ako nástroj oficiálnej komunikácie.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]