Autor textu: Vanda Hlbočanová
30.04.2020

Cudzinec pod posteľou

Skutočný príbeh, z ktorého vás zamrazí.

Foto: ilustračná foto

V roku 2012 sa vtedy 21-ročná Američanka sťahovala do svojho prvého spoločného bytu s priateľom. Keďže ešte nebol dokončený, prechodne bývala sama, v malom apartmáne. Jeho dvere sa po zatvorení automaticky zamykali. Práve telefonovala so svojím priateľom, keď si vybehla von do schránky po poštu. Ako sa vrátila, sadla si na posteľ a začala si ju počas telefonovania prezerať. Zrazu jej mobil spadol na zem. Pristál priamo pod posteľou, a tak sa poň musela celá natiahnuť. Ako sa však zohla, uvidela niečo, čo jej vyrazilo dych.

Zbadala som niečo, čo upútalo môj zrak. Niekto bol pod mojou posteľou. Oči sa mi rozšírili a ja som v sebe dusila nutkanie kričať.

Človek pod jej posteľou ležal pokojne. Bol k nej otočený chrbtom, takže mu nevidela do tváre a ani on jej. Aj keď jej v tom momente prebehol pred očami celý život, snažila sa zachovať si chladnú hlavu a rozvahu. Zdvihla mobil zo zeme a odpovedala priateľovi:

Prepáč spadol mi telefón. Idem sa len osprchovať a zavolám ti naspäť.

Kúpeľňu mala hneď vedľa postele, takže tam rýchlo vošla a potichu zamkla. Nahlas pustila vodu a keďže sa jej apartmán nachádzal na prvom poschodí, neváhala a vyskočila z okna. Ihneď zalarmovala políciu. Tá jej prikázala, aby prešla na druhú stranu cesty a pozorovala, či niekto nebude z jej domu vychádzať. Celé sa to odohrávalo v lete, takže bolo stále svetlo. Prešla na druhú stranu a schovala sa za auto. Odtiaľ pozorovala svoje kúpeľňové okno a vchodové dvere. Polícia na seba nenechala dlho čakať. Hneď, ako prišli, prehľadali jej apartmán a našli tam chudého a unavene vyzerajúceho muža. Jeho oči vyzerali šialene, ale nesnažil sa vymaniť z ich zovretia. Našli ho ako stál s jedným z jej kuchynských nožov priamo pred kúpeľňovými dverami a čakal, kým sa osprchuje.

pic
Foto: ilustračná foto

Tento muž sa nejako dostal do môjho domu počas toho, ako som vyberala svoju poštu zo schránky a schoval sa mi pod posteľ. Muž, ktorý sa ma pokúšal zraniť, bol bezdomovec, ktorý bol po tomto čine umiestnený do psychiatrickej liečebne.

To, čo urobila, bolo úžasné a racionálne. Keby kričala, mohlo by to pre ňu skončiť naozaj zle.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]