Autor textu: TASR
23.06.2020

Škola v Nedožeroch-Brezanoch najviac žije pohybom, získa workoutové ihrisko

Projekt finančne podporil Bratislavský samosprávny kraj, Nadácia SPP a ČSOB nadácia.

Ilustračná snímka, FOTO Martin Michala

Nedožery-Brezany 23. júna (TASR) - Deti zo Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) Vavrinca Benedikta v Nedožeroch-Brezanoch (okres Prievidza) dostanú street workoutové ihrisko. Získajú ho za prvé miesto v celoslovenskej súťaži pre základné a stredné školy pod názvom ALL STAR SCHOOL. Vzdelávacia inštitúcia dostala titul školy, kde to najviac žije pohybom a športom. TASR o tom v pondelok informovala Zuzana Michalicová z občianskeho združenia Šedý medveď.
      
"V druhom ročníku súťaže sa z celkového počtu prihlásených škôl podarilo splniť podmienky 70 školám, ktoré sa v druhej fáze súťaže uchádzali o priazeň a sympatie hlasujúcich z celého Slovenska," uviedla Michalicová.
      
Úlohou každého súťažného tímu - školy bolo podľa nej predstaviť prostredníctvom videa alebo iným spôsobom športový život na škole a v čo najlepšom svetle sa spropagovať a ukázať, že práve ich škola najviac žije pohybom a športom. "Za svojich favoritov mohli ľudia hlasovať v termíne od 2. decembra 2019 do 28. februára tohto roka prostredníctvom bezplatného online hlasovania. Na prvom mieste sa so ziskom 897.521 hlasov umiestnila ZŠ s MŠ Vavrinca Benedikta Nedožery-Brezany, druhé miesto patrí ZŠ na ulici Adyho 6 v Štúrove a tretie miesto obsadila ZŠ Široké," dodala Michalicová.
      
Všetky školy získavajú street workoutové ihrisko od generálneho partnera súťaže. Projekt finančne podporil Bratislavský samosprávny kraj, Nadácia SPP a ČSOB nadácia. Súťaž je realizovaná ako súčasť komplexného multimediálneho projektu popularizácie športu a pohybových aktivít pre deti a mládež s názvom MÔŽEBYŤ.SK. Odbornými partnermi projektu sú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Národné športové centrum a Slovenská asociácia športu na školách.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]