Autor textu: TASR
24.06.2020

Na rekonštrukcie ZŠ a MŠ v Petržalke sa zniesla vlna kritiky

Rozpory v riešeniach rekonštrukcií škôl a škôlok sa mali týkať napríklad zmeny technológie použitej pri rekonštrukcii strechy.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Bratislava 24. júna (TASR) – Na niektoré rekonštrukcie budov základných a materských škôl v bratislavskej Petržalke sa na utorňajšom rokovaní miestnych poslancov zniesla vlna kritiky zo strany jedného zo zamestnancov Strediska služieb školám a školským zariadeniam. Poukázal na viaceré rozpory medzi riešeniami a žiadal vyvodenie zodpovednosti. Ku kritike voči starostovi Jánovi Hrčkovi sa pridali aj niektorí miestni poslanci.
      
Rozpory v riešeniach rekonštrukcií škôl a škôlok sa mali týkať napríklad zmeny technológie použitej pri rekonštrukcii strechy, zmeny dvojitého skla na trojité sklo v prípade okien na školských budovách, nerealizovanie projektovej dokumentácie či dátum vypísania výberového konania. Vystúpenie zamestnanca strediska a verejnú kritiku priamo na rokovaní označili niektorí za zúfalstvo zo situácie.
      
Ku kritike sa pridal aj poslanecký klub Mladá Petržalka a nezávislí, ktorý je dlhodobým kritikom starostu. Niektorí jeho členovia na margo vyhlásení hovorili o manažérskej neschopnosti a nekompetentnosti starostu, pričom malo byť pomenované len to, čo už je dlhodobo známe. Odmietli tvrdenia, že ide o nejaké konšpirácie. "Problémov pod pokrievkou je veľa a tlejú," uviedla poslankyňa Iveta Plšeková, ktorá zároveň poukázala v oblasti školstva napríklad na kauzu riaditeliek materských škôl z minulosti. Poslanec Matúš Repka na margo toho poznamenal, že pravdepodobne nie sú na miestnom úrade kvalitné projekty, ktoré by zanechalo bývalé vedenie mestskej časti a niektorí ľudia pracujúci na úrade zrejme nie sú zvyknutí pracovať. Starosta kritiku a obvinenia odmieta, "pripravené vystúpenie" ho neprekvapilo.
      
Poslanecký zbor na svojom rokovaní odsúhlasil, aby bola poslancom pravidelne predkladaná informácia o stave rekonštrukcií škôl a škôlok v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti.
      
Kritika, výčitky či obviňovanie, aj medzi poslancami, sa nevyhli ani viac ako hodinu a pol trvajúcej diskusii k návrhu na redukciu finančných prostriedkov poskytovaných mestskou časťou na služby TV Bratislava. S návrhom prišla Mediálna rada Petržalky, ktorá sa zaoberala otázku efektívnosti vynaložených finančných prostriedkov na poskytovanie služieb. Návrh sa týkal zníženia finančných prostriedkov od augusta o 50 percent. Zastupiteľstvom návrh prešiel, poslanci zároveň odsúhlasili, aby bol do októbra pripravený návrh alternatívy, ako by mohla mestská časť objektívne informovať čo najširšie publikum na jej území.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]