Autor textu: TASR
21.09.2020

Priestory FEI STU zrevitalizovali

Zrekonštruovanú budovu s dekanom FEI Milošom Oravcom si prišli pozrieť aj minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Na snímke študenti na chodbe Fakulty elektrotechniky a informatiky STU po revitalizácii (zateplenia budovy a výmena okien) počas otvorenia nového akad

Bratislava 21. septembra (TASR) – Priestory Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity (FEI STU) v Bratislave zrevitalizovali. Ako uviedol rektor STU Miroslav Fikar, financie na zámer obnovy FEI boli vyčlenené v rámci projektu ACCORD, pričom ich výška dosiahla zhruba päť miliónov eur.

​​​​​​​

"FEI STU je prvá z fakúlt, ktorá v rámci projektu ACCORD dokončila prebudovanie bloku A. Predtým sme mali urobené všetky ostatné bloky. Blok A je zrekonštruovaný, rovnako aj priestory, ktoré sú medzi nimi," priblížil Fikar. Ako dodal, počas druhej etapy sa budú rekonštruovať ďalšie priestory na FEI. "Tak, aby bola fakulta atraktívna a mohli sme sem prilákať čo najviac študentov," uviedol rektor STU. FEI STU informovala, že v rámci revitalizácie sa kompletne zrekonštruovala a zateplila fasáda budovy, osadili sa nové okná s modernými automatickými exteriérovými žalúziami a zrealizovali sa dažďové zvody a kanalizácia.

pic
Na snímke zľava rektor STU Miroslav Fikar, minister hospodárstva SR, prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík, minister školstva SR Branislav Gröhling a dekan Fakulty elektrotechniky a informatiky STU  Miloš Oravec počas slávnostného strihania pásky po revitalizácii (zateplenia budovy a výmena okien) a pri otvorení akademického roka v Bratislave 21. septembra 2020. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Zrekonštruovanú budovu s dekanom FEI Milošom Oravcom si prišli pozrieť aj minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorí navštívili aj labaratóriá FEI STU. "STU je jedna z tých najlepších univerzít. Som rád, že okrem vzdelania dávame mladým ľuďom aj druhý pocit, a to je vybavenie jednotlivých vysokých škôl," povedal minister školstva. Ako dodal, rezort školstva je pripravený žiadať balík financií z fondu obnovy, aby sa mohli rekonštruovať nielen materské a stredné školy, ale aj vysoké školy zvnútra. "Aby sme vytvárali prostredie pre študentov, aby sa v nich cítili dobre a dosahovali ešte lepšie výsledky," dodal minister.
V súčasnosti sa už podľa Oravca fakulta zameriava na revitalizáciu interiéru a je v procese verejného obstarávania na obnovu hlavnej chodby spájajúcej všetky bloky objektu a interiéru všetkých prednáškových sál, ktoré budú vybavené moderným didaktickým vybavením.

pic
Na snímke poslucháreň Fakulty elektrotechniky a informatiky STU po rekonštrukcii počas otvorenia nového akademického roka v Bratislave 21. septembra 2020. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Cieľom projektu ACCORD je podpora spolupráce STU v Bratislave a Univerzity Komenského v Bratislave vo výskume a inováciách prostredníctvom koordinovaných investícií do výskumných a inovačných kapacít a súvisiacej infraštruktúry vysokoškolského vzdelávania.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]