Autor textu: Šimon Giertl
27.03.2020

Siedmaci na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave

Už sú to tri týždne, čo nechodíme do školy.

Foto: Šimon Giertl

Bratislava 27.03.2020 (Skolske.sk)

 Dnes sú to už tri týždne čo nechodíme do školy, tak si spomínam ako sme celá trieda mali spoločný zážitok. Rozhodol som sa s vami o ňom podeliť.

Asi pred mesiacom, ešte vo februári nám pani učiteľka oznámila, že pôjdeme na exkurziu. Nič viac nám nepovedala, až pár dní pred výletom sme sa dozvedeli od pani učiteľky  chémie, že pôjdeme na Prírodovedeckú fakultu Univerzity Komenského. Všetci sme boli prekvapení, že čo tam budeme robiť, však sme len siedmaci. No neskôr nám povedala, že si tam vlastne budeme opakovať naše učivo na ďalšiu písomku.

Prišiel deň exkurzie. Celá trieda sme sa zišli pred školou a vyrazili sme. Po asi pätnástich minútach cesty električkou sme prišli k Botanickej záhrade. Na druhej strane cesty, za stromami bola už PRIF UK. Keď sme prešli naprieč celou budovou, zastavili sme pri jedej z učebni. Nakoľko miestnosť bola celkom malá, tak sa niektorým neušlo miesto a museli si posadať na zem. Najprv sme si zahrali malý kvíz na zopakovanie učiva. Následne sme sa rozdelili do skupiniek podľa toho, ako sme sedeli pri stole. Dostali sme počítače a pani učiteľka nám vysvetlila čo budeme vlastne robiť. Našou úlohou bolo zmerať množstvo oxidu uhličitého vo vode, vodivosť vody a priehľadnosť vody. Chvíľu po vyhodnotení kvízu sme začali merať. Porovnávali sme vodu z vodovodného kohútika, minerálnu vodu a destilovanú vodu. Informácie sme zapisovali v počítači. Zistili sme rôzne zaujímave poznatky, ktoré sme dovtedy nevedeli. Napríklad aj to, že všetky druhy vôd čo sme dnes porovnávali sú priehľadné, no najviac priezračná je destilovaná voda, to preto lebo voda už prešla destiláciou.

Táto exkurzia bola rozhodne veľmi zaujímavá - niečo sme si zopakovali a niečo sme sa nové dozvedeli. No nebolo to len učenie, trochu sme sa pri tom aj zahrali a pobavili. Škoda, že miestnosť nebola väčšia, aby niektorí nemuseli sedieť na zemi. Veľmi rád by som si niekedy zopakoval takýto spôsob učenia aj pri iných predmetoch.

pic
Foto:  Šimon Giertl

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]